După marea majoritate urmează așa cum este și firesc, cea mai mare majoritate.

Urmăresc știrile frecvent, nu zilnic, dar des ca să fiu informată. Îmi place să fiu informată. Știrile nu sunt singura mea sursă de unde îmi iau doza de stimulent informativ, am și altele, însă cele tv îmi sunt extrem de la îndemână. Și cum urmăream eu așa într-o noapte să aflu ce mai e recent, eram cu o ureche și cu un ochi pe tv, iar cu celălalt ochi la laptop și cealaltă ureche la zgomotele din casă să îmi dau seama dacă se trezește una bucată copil, aud și mă izbește până și în urechea care nu era atentă la tv, expresia cea mai mare majoritate.

Atââât!

După ce că și așa nu înțeleg care-i treaba cu marea majoritate, acum îmi bat capul să îmi dau seama ce-i cu surata cea mai mare majoritate. Cea mai mare ce din majoritate? Cea mai mare mare din majoritate? Sau cea mai mare majoritate din majoritate?

Știu, știu am mai vorbit despre treaba asta cu marea majoritate și o să o mai fac, acum în cărți este surata cea mai mare majoritate. Și cu cât o scriu/citesc/rostesc mai des, cu atât sună mai ciudat.

Nu sunt Pruteanu și nici măcar pe-aproape, însă sunt de părere că atâta timp cât trăim în țara aceasta, măcar atât să îi oferim și noi: respectul de a-i vorbi corect limba. Și când spun corect nici măcar nu mă refer la literar, doar corect.

Nu vă lăsați amăgiți de faptul că și în textele mele apar erori. Da, erori de scriere, nu greșeli gramaticale. Deși îmi citesc și recitesc textele de mai multe ori, ajung să le învăț și îmi fug ochii peste literele care sunt lipsă sau în plus. Asta e, îmi fac singură corectura.

În rest, eu trebuie să vorbesc corect pentru că nu trebuiește nimănui să nu o fac. Și așa tare voiam să folosesc corect cuvintele încât chiar nu vroiam să îl uit pe vream în vreun colț prăfuit. Pentru că majoritatea cuvintelor sunt frumoase și merită acest respect din partea mea. Exact așa cum marea majoritate nu este acceptată de clasa elitistă. Elitistă am spus, nu politică. Ei sunt suficient de necunoscători în ale vorbitului, deși culmea, una dintre principalele lor îndeletniciri, fix asta ar trebui să fie, să vorbească. Corect. Probabil din cauză că nu au fost atenți în școala generală…sau datorită? Oare cum o fi aici…? Să aibă fiecare grijă de cuvintele proprii și atunci cu siguranță nu mai este necesar să aibe nimeni teama de bășcălie. Situație pe care o găsesc de-a dreptul ilară. Și este mai bine de-a dreptul pentru că de-a stângul nu îl avea pe lângă care eu voiam să se afle.

Hai că ajunge cu jocul de cuvinte. Ca să nu avem dubii și nici reclamații am bolduit formele corecte. Să nu avem discuții,zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *