ailamA srevni -adică Amalia invers

Amalia invers scrisă de Micha Rau este de departe cartea pentru copiii față de care am o afinitate aparte. Este cartea pe care o citesc de mai bine de 2 ani și cartea la care mă întorc cu drag de fiecare dată după o pauză binemeritată.

Este o carte extrem de colorată cu foarte multe elemente pe pagină, puțin cam atipică pentru gustul meu.

Amalia este o fetița simpatică ce face toate lucrurile pe dos în totală contradicție cu majoritatea. O fetiță care iese pe stradă în pijamale și cu părul ciufulit și care merge la culcare frumos pieptănată și cu hainele aranjate. Este fetița care își permite și i se permite să mănânce cina la mic dejun și masa de dimineață pe post de cină. Eeeh cine nu și-ar dori!?

Unde mai pui că Amalia are și praf magic ce o ajută să nu se rătăcească.

Și mai are și ceva extrem de important: părinți relaxați!

Nu știu dacă mi-aș dori să fiu atât de relaxată ca părinte încât să fac o plajă cu tot cu nisip în mijlocul camerei, dar mi-aș dori să fiu suficient de relaxată încât să văd mai puțin praful de pe jos și mai mult distracția. Să văd mai puțin dezordinea și haosul care mă înconjoară și să văd mai mult potențialul de joacă. Să văd mai puțin jucării împrăștiate și mai mult jocuri ce așteaptă să fie descoperite. Dar, eu nu sunt așa. Eu sunt mai mult pe ordine și mai puțin pe dezordine. Și în capul meu se dau lupte acerbe când pe jos tronează câte un puzzle ce a rămas împrăștiat. Ori când pe canapea sunt cinci jocuri diferite, plus o cană, o sticlă cu apă, trei foi colorate primite cadou sau cinci plușuri diferite. Dar ele rămân în capul meu, așa cum haosul rămâne pe canapea și toată lumea este mulțumită, măcar o perioadă.

Spor la citit. Cea mai frumoasă lume este cea creată de imaginație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *