Când oamenii nu respectă reguli, virusul nu este în pauză

Săptămâna trecută când am fost in supermarket era o relaxare totală. Ok, așa e la noi când ieși din starea de urgență, iei o mică pauză și abia apoi intri în starea de alertă cu tot cu regulile aferente. Ceea ce înseamnă că acum este obligatorie purtarea măștii în spații închise. Așa că weekend-ul acesta am mai dat o tură scurtă prin două magazine. Nu ca să inspectez lucrurile, nici ca să mă plimb, ci pentru că aveam nevoie.

Oamenii au rămas tot relaxați, nu în număr la fel de mare ca la ultima vizită, dar suficient. Acum cei mai mulți își țineau masca sub nas și mai puțini sub bărbie. Și nu mai erau oameni care să nu aibă o mască la purtător. În calitate de client în magazin alimentare, nu ar trebui să stai zece ore, că doar nu procrastinezi acolo. Ai listă, măcar mentală, se presupune că nu ești la prima vizită, știi cât de cât pe unde sunt toate cele așezate și purcezi la treabă. Nu ar trebui să te deranjeze zece-cinsprezece minute purtatul unei măști. Și dacă te deranjează, sigur nu o să mori. Și da, ce să vezi, poți să vorbești la telefon și dacă ai mască pe ovalul ăsta numit generic față.

Vorbesc de magazine din afara Bucureștiului, încă nu știu cum stau lucrurile în Capitală, sper doar că oamenii sunt mai responsabili în buricul târgului. Am observat dintotdeauna că în orașele mici oamenii încearcă să încalce reguli sau mai bine zis să le ignore. Că dacă sari peste ele, e ca și cum nu există reguli, doar este bine știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *