Doi iepurași albi ca neaua

Au fost odată doi iepurași frați. Erau mici și albi ca neaua și tare iubiți în casa lor cea nouă. Erau hrăniți, adăpați, mângâiați, periați și scoși la aer unde puteau paște liniștiți fără să fie în pericol. Însă, pentru ei nu era suficient. Mereu voiau mai mult și zilnic forțau ba un colț, ba o plasă, ba o ușă. Deși erau de fiecare dată întorși din drum cu blândețe, imediat ce aveau ocazia mai împingeau puțin cu năsucul mic în plasa moale.

– Măi, ce nasol e la ăștia aici, spuse unul dintre iepurași.

– Da, da, așa e, îi ținu isonul fratele său.

– Eu vreau libertate. Nu mai pot sta aici închis în cușcă. Vreau să plec, vii cu mine? Întrebă primul.

– Man, parcă nu e așa grav. Ne țin în cușcă doar noaptea, ne dau mâncare la discreție, avem și fructe și morcov, apă proaspătă, toată casa la dispoziție. Spuse fratele. În plus, îți amintești când era să ne prindă câinele ăla mare când am sărit din țarc? Omul ne-a salvat. Încercă să îl convingă el.

– Da și după ce ne-a salvat ne-a închis în cușcă, cică să ne liniștim. Pff! Eu vreau libertate, nu liniștire. Mie nu îmi este suficient ce am aici. Nu se lăsă primul. Libertate scrie pe mine și acum este momentul când ușa este deschisă. Vii sau ce faci?

– Vin, nu te las singur frățioare.

Așa că se cățărară, împinseră, forțară și ieșiră prin tavanul cuștii și duși au fost. Cum au dat cu nasul de libertate, au dat și peste un câine mare și cenușiu căruia îi juca stomacul de foame și se gândea cu bucurie că va mânca în sfârșit copios. Așa că a alergat când după unul, când după altul până a obosit și tot flămând a rămas.

Iepurașii s-au văzut scăpați de primul pericol și și-au văzut mai departe de libertatea lor până când au trecut de la o fugă la alta. Pentru că pericole erau la tot pasul și toți prădătorii îi adulmecau de la mare distanță.

Așa că sătui la un moment dat de atâta libertate pusă pe fugă și cu inima să le sară din piept de frică, au luat-o înapoi spre casă unde singuri au sărit în țarc și niciodată nu și-au mai dorit libertate în locul confortului asigurat.

End of story!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *