Trei rețete total secrete de Aperol

Prietena mea Oana m-a împrietenit cu Aperol Spritz într-o seară când despicam noi niște fire-n patru într-un local. Pff, poșircă mai mare ca aia nu băusem până atunci. Și slab și amar, daar frumos colorat. Oana mea, mare amatoare de aperol, eu mare amatoare de cocktail, dar nu ăla. Am zis totuși să îi mai dau o șansă și să văd cum îl pot îmbunătăți acasă, că tare frumușel mai era. Da, așa este, m-a cucerit culoarea. Așa au ieșit trei rețete cu baza de aperol.

Preferata mea este cea în care păstrez ingredientele de bază și doar mai adaug ceva. Vara beau cu gheată, dar iarna nu, am grijă doar ca toate licorile să fie reci. Așa că să purcedem:

zeama de la o portocala

zeama de la un lime

aperol

prosecco

apa minerala

Toate se amestecă într-un pahar mare și se ornează după preferințe cu o felie de portocală sau lime, sau ce vrea fiecare. Nu mă credeți pe cuvânt și încercați rețeta, este cea mai bună combinație existentă într-un aperol. Cu această rețetă mi-am cucerit și cei mai susceptibili prieteni ce aveau vagi amintiri de aperol-spălătură de vase. Zeama de portocala intensifică acea culoare drăguță și veselă cu iz de soare și vară. Beți cu măsură 🙂 !

Rețeta a doua este pentru momentul în care ai aperol, dar s-a terminat prosecco. Ăsta-i un timp bun pentru care să nu ieși din casă pentru o sticlă de băutură și atât, dar totuși parcă ai bea un aperol. Atunci merge combinația de mai jos:

zeama de la o portocală

zeama de la un lime

aperol

vin roze sec

apă minerală

Se înlocuieste prosecco-ul cu vinul și se păstrează portocala și lime-ul. Combinația este bună, nu strălucită ca prima, dar merge.

Și varianta trei, aia cea mai critică, în care se cam termină alcoolul, se păstrează portocala, lime-ul, aperolul și se adaugă shweps. Se poate completa cu apă minerală ca să îi mai taie din amăreală.

Toate combinațiile sunt mult peste ce se bea prin pub-uri/terase. Am înțeles că acolo se înlocuiește prosecco-ul cu sprite. Varianta cu shweps este peste cea cu sprite. Eu nu măsor cantitățile, îl prepar după gustul meu cum vreau să beau în ziua respectivă: mai dulce, mai amar, mai slab.

Enjoy it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *