Crăciunul de primăvară

Da, așa aș fi zis și eu, că dacă a trecut Crăciunul, a plecat și iarna, măcar calendaristic, am pus bine cărțile cu și despre Crăciun, măcar până la sfârșitul anului. Dar, cum mereu copilul are alte păreri despre cum trebuie să funcționeze lucrurile, iar ce citim nu are nicio legătură cu anotimpul ori cu calendarul, avem mari șanse să citim cărțile astea și când vom sta cu burțile-n sus la soare.

Cred că multă lume cunoaște seria Lama Lama, noi nu avem toate cărțile, o avem doar pe aceasta destinată Craciunului și o reluăm la intervale regulate de timp. Mi se pare o carte potrivită vârstelor 2-4 ani, are imagini mari, text putin, propozitii scurte. Cartea vorbește despre nerăbdarea micului pui lama de a primi cadouri. Ce atâta pregătire, ce atâta așteptare, să vină odată cadourile acelea mult promise. Avem și de aici o expresie preferată care știu eu sigur că se potrivește în multe case: lama lama tămbălău! Când cei mici nu mai au răbdare și știm cât de pricepuți sunt în a-și cere drepturile vehement. Este o carte bună cu puține cuvinte și multe învățăminte, putem vorbi despre răbdare, despre calitatea timpului, despre exagerare și despre sentimente.

Despre Grinch nu voi vorbi foarte mult. Cine nu a citit cartea, sigur a văzut vreo variantă ecranizată. Toată lumea știe de Grinch. Cartea este în versuri, amuzantă și oferă libertate de interpretare. Când nu am chef să exagerez și să citesc pe voci, copilul îmi reamintește că nu citesc corect și trebuie să reiau. Mesajul principal este asemănător ca în Lama Lama: este important timpul petrecut împreună și că se pot face lucruri frumoase și când nu sunt cadouri. Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *