Am citit: Cartea oglinzilor și Cartea secretelor

Când am primit Cartea oglinzilor de Eugen Ovidiu Chirovici, m-am uitat strâmb, recunosc. Pff, iar scriitor român, tocmai ce avusesem o experiență nu chiar pe gustul meu cu o scriitură românească. Nu mai voiam autori români, cel puțin nu atunci. Era și cam grea și era și mare, mmm numai minusuri.

Nici nu știu cum am trecut peste toate și am deschis-o până la urmă. Și am fost atât de plăcut surprinsă că am cumpărat continuarea, Cartea Secretelor. Nu știam nimic despre E.O. Chirovici, nici nu auzisem de el până atunci. De unde să aud, că omul nici nu prea a trăit pe la noi. Și asta se simte. Se simte în cărți, se simte izul de „afară”. Și bineînțeles a ajutat și marketing-ul agresiv.

Romanele sunt incitante, captivante și cu o poveste care te prinde, genul de carte în care chiar vrei să afli ce s-a mai întâmplat și cât mai durează până descoperi făptașii.

Prima carte este Cartea oglinzilor. Are o poveste încâlcită din care la final se elucidează o crimă și iese la iveală un criminal total surprinzător pentru că fiind un roman polițist, merge pe ‘calea criminalului’, care se dezvăluie la final. Dar, este și un thriller psihologic, o abordare ușurică a genului, unde personajele nu sunt ceea ce par și toți par suspecți și vinovați, dar și ‘nu, nu are cum să fie ăsta criminalul’. Și Cartea secretelor, fiind a doua carte, are aceeași rețetă, deși povestea este diferită și nu mă așteptam să mă captiveze la fel ca primul volum, dar m-a impresionat, clar. Ele sunt independente una de alta, povestea nu se continuă în al doilea volum, doar că au aceași structură.

Am citit cărțile pe nerăsuflate, extrem de curioasă să aflu cum evoluează lucrurile. Am anticipat greșit în total vreo 3 criminali de care m-am și îndoit foarte repede și așa cu îndoială și cu nerăbdare am deslușit și eu misterul la finalul romanelor. Cred că ar ieși 2 filme cel puțin interesante din cele 2 cărți, pentru că subiectul este unul care s-ar preta cu ușurință pe partea cinematografică.

Citiți. Nu doare, ba este chiar plăcut.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *