Odă

Îmi plac filmele, m-aș uita non-stop, m-aș pierde în ficțiunea lor, dar bine că există viața asta zilnică și mai facem și altceva. Am renunțat la seriale pentru că nu mi-a plăcut de mine cât de prinsă eram și cum nu îmi mai doream să fac nimic, decât să văd ce s-a mai întâmplat. Bine, relația mea cu serialele este așa cam cum este a dependenților cu viciul lor: din când în când mai vizionez cate 3-4 episoade și atât. La naiba, am zis că mă las de seriale. Ei, complicat, greu de înțeles.

Daaar după atâtea vizionări am făcut și eu o pasiune pentru doi actori: Sam Heughan si Jason Statham.

Nu știți cine este Sam Heughan?  Eei aș! Este Jamie Fraser din Outlander.  Dacă nu ați văzut serialul, acum cred că este un moment ideal de vizionare. Povestea este una SF, cu călătorie în timp, unele secvențe au reușit să mă țină cu sufletul cât un purice ca să văd ce se mai întâmplă. Pentru doritori sunt și scene destul și încă chiar de la începutul filmului cu ceva conotații sexuale, apoi nudism. Au fost și scene care nu mi-au plăcut, nu vă spun care, nu vreau să infulențez și oricum reprezintă clar o problemă pe care o am eu și pe care eu trebuie să o rezolv. Revenind la Jamie, este un frumușel roșcovan pe care filmul ni-l prezintă începând de pe la vârsta de 19-20 ani ( o trufanda de-a dreptul) și până pe la 40 ani (unde m-am oprit eu, sezonul 4). Pare fresh, robust și puternic și sincer vă spun că în acest moment nu îl vizualizez în alte roluri, așa că refuz să urmăresc alte filme în care a mai jucat. Știu, nu este corect pentru el ca actor, dar pentru mine acesta este rolul suprem și i s-a potrivit nu doar mănușă, dar și fular…și cămașă…și stați să-mi șterg balele. Mi-ar plăcea la un moment dat să citesc toată seria de la care a plecat acest serial, cărțile scrie de Diana Gabaldon. Credeti-mă pe cuvânt sau nu mă credeti și uitați-vă la serial, dar acest personaj Jamie este așa pe post de desert.

Și acestea fiind spuse, ajungem la prima mea mare pasiune  cinematografică: Jason Statham, alintat George, nu întrebați de ce. Pff păi băiatul ăsta cu fața puțin alungită, puțină chelie și zâmbet hollywoodian îmi pune și mie pe meclă un rînjet așa ca de vițel tâmp. A jucat în ceva filme, roluri principale, toate de acțiune și toate i-au pus în evidență trupul bine lucrat la sală. Eu l-am văzut prima dată în Curierul, apoi l-am urmărit în Mecanicul și pe urmă am văzut la rând și cu entuziasm toate filmele în care a jucat, chiar și cele în care a avut roluri secundare. Așa tare mi-a plăcut băiatul ăsta că la un fost loc de muncă, una dintre colege l-a printat în toată splendoarea lui pe două foi A4 și mi le-a lipit în fața ochilor pe dulapul care imi servea drept priveliște vizuală. Mulțumesc Elena!

Luați de băliți. Cu plăcere!

2 comments

  1. Så știi ca în timp ce citeam mi a venit în minte fix momentul în care am pus acea poza pe dulap. Când am ajuns la partea unde povestești și tu de asta, pai, m ai făcut sa rad. You made my day, și îți mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.