Cărți pentru Crăciun

Am citit mai puțin în ultima vreme, am și scris destul de puțin, mai vin și sărbătorile și toată lumea se pregătește de o pauză. Însă, tot aveți timp de cumpărături sau comenzi online, dacă nu ați apucat să pregătiți cadourile. Deviza mea rămâne de fiecare dată și cu fiecare ocazie și fără ocazie, oricând, o carte.

Las mai jos o listă cu cărți deja citite și despre care am scris pe blog, poate, poate inspiră pe cineva.

Cărțile de educație financiară:

Nu cred că oferind în dar o astfel de carte pare că omul respectiv nu știe să își gestioneze banii. Adevărul este că șansele să nu știe să își gestioneze banii sunt foarte mari. Așa că o carte pe domeniul acesta, dar și al investițiilor, al economiile, puțină lumină în nebuloasa aceasta care ține de bani, eu spun că este foarte bine venită.

Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

Dragă, unde-s banii – Adrian Asoltanie

Cărțile de introspecție/evoluție/înțelegere a sinelui:

Când să fie un moment mai bun pentru a citi cărți cu încărcătură emoțională, dacă nu atunci când există puțin timp liber? De fapt orice timp este ideal pentru a citi, dar mai ales de sărbători când familiile se reîntregesc și butoanele se apasă. O pregătire în prealabil ar fi de ajutor. Pe lângă toate acestea, să nu uităm de cărțile care ne pregătesc și ne ajută să fim părinți buni, reprezintă o etapă care nu se termină niciodată.

Cum să fii o mamă/fiică bună – Sil & Eliza Reynolds

Copiii erei Digitale – Dr. Martin L. Kutscher

Cafeneaua de la capătul lumii – John Strelecky

Terapie 1 la 1 cu sinele tău – Raluca Anton

Când corpul spune nu – Gabor Mate

Cărți care disecă relațiile interumane, căsniciile și relațiile de cuplu:

Am citit anul acesta câteva cărți care disecau în prim plan relația de cuplu și în plan secundar celelalte relații existente în viața unui om. Am citit despre fidelitate, despre opusul fidelității, despre renunțare la sine pentru celălalt, despre relații parentale și nu numai.

Te iubesc, dar nu pe tine – Raluca Feher

Fidelitate – Marco Missiroli

Autopsia unei căsnicii așa zis banale – Marie Renee Lavoie

Soția – Meg Wolitzer

Cărți de relaxare totală:

Există această categorie de cărți de care nu mă dezic absolut niciodată. O categorie la care revin ori de câte ori mă încarc prea mult de ce citesc sau de ce trăiesc. Cărți care mă ajută să nu gândesc, unele mă fac să râd, altele doar să zâmbesc. Este o categorie la fel de importantă ca cele care mă ajută să mă înțeleg mai bine sau ca cele care mă ajută să fiu un părinte în parametrii normalului.

Din Spania cu Dragoste – Elena Armas

Destine în Toscana – Frances Mayes

Moștenirea – Danielle Steel

Cărți din categoria specială:

Există această categorie care nu poate fi încadrată în niciuna din celelalte deja menționate și veți afla de ce doar citindu-le.

La capătul lumii și în țara aspră a minunilor – Haruki Murakami

A râs și tata – Remus Boldea

Cartea anului:

O carte primește și anul acesta categoria specială de cartea anului pentru mine. Anul trecut a fost Alchimistul de Paulo Coelho, anul acesta:

Apă proaspătă pentru flori – Valerie Perrin

Cam dintre aceste cărți aș alege eu mini vacanța aceasta. Este o selecție dintre cărțile despre care am scris pe blog, la secțiunea ce citesc se găsesc mai multe titluri, însă nu toate au lăsat ceva în urma lor în cazul meu.

Sper să vă ajute lista și să vă ajute informațiile pe care le primiți.

Text scris de Iulia Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *