De ce sunt utile poveștile vindecătoare?

În ultima vreme apar tot mai des pe piața cărților pentru copiii, aceste povești care au menirea de a-i ajuta pe cei mici să depășească unele dificultăți pe care le au.

A ajuns în atenția noastră de Crăciun, cartea de mai jos care se numește Întâmplări vindecătoare, iar faptul că are și autori români, nu poate decât să mă bucure și mai mult.

Cartea are opt povești minunate, aveți mai jos cuprinsul ca să vă faceți o idee. Tratează diverse teme de la încrederea în sine, la teama de spălare pe cap. Fiecare poveste este frumos ilustrată, unele sunt foarte amuzante. Preferata noastră este O poveste de spălat pe cap, iar personajul preferat este domnul Păduchiosso . Am râs și ne-am distrat tare cu această poveste, m-am maimuțărit și am exagerat-o mult, lucru care a adus mult râs.

Copiii mici își pierd repede interesul, pentru că poveștile au o întindere generoasă. Așa că la doi-trei ani e posibil să nu le accepte, însă de la cinci ani în sus, merg de minune. Mai ales că pe măsură ce cresc, copiii dezvoltă temeri mai mult decât atunci când sunt mititei. Cartea merge de minune și pentru vârsta de 8 ani, 10, chiar 12 ani și oricând este nevoie. O recomand cu căldură pentru pitici, bunici, mame și mai ales pentru tați, au și ei în carte o poveste cu dedicație.

Îmi place că este o carte care nu se ferește de cuvinte și expresii cu greutate, pe unele, mulți dintre noi nu știm să le folosim, cunosc eu câțiva adulți drept exemplu. Așa că te iubesc, iartă-mă, mulțumesc, îți promit, prind voce în aceste povești vindecătoare și cu mesaje puternice. Îmi doresc să devină o lectură și pentru părinți, este extrem de educativă pentru cei mari, pe cât este de vindecătoare este pentru cei mici.

fragment din povestea noastră preferată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *