Scrisoare către mama.

Dragă mamă, te știu dintotdeauna. Pe tine te-am mirosit prima oară, pentru tine am deschis ochii, ție ți-am dat toate zâmbetele mele știrbe, la tine în brațe m-am alinat de fiecare dată.

Când ai început să fii mamă ai copt în tine viață. Ai fost fericită, poate ți-a fost rău, poate bine, ai radiat chiar dacă nu vedeai că strălucești. Apoi ai adus pe lume un ghem de energie. Ți-a fost greu și te-a durut sau poate ușor ca un strănut. Apoi ai născut. Ai pus la pieptul tău făptura aceea vie, mică, cu pielea încrețită însă frumoasă ca o pictură înfăptuită de un pictor celebru.

Acum ești mamă!

Ai hrănit, ai crescut, ai fost epuizată, dar nemaipomenit de fericită. Te-ai îndrăgostit atât de tare de omul mic care îți zâmbește știrb, la început, încât l-ai prețuit ca pe cel mai scump diamant din lume.

Apoi puiul mic a mers la grădiniță și te-ai desprins atât de greu că ai urlat pe dinăuntru ca să fii puternică pe dinafară.

Dar timpul a trecut și diamantul trebuia șlefuit, așa că l-ai dus și la școală și te-ai felicitat că grilajul școlii a rămas intact. Tu pe dinăuntru puțin în comă. Pe dinafară încredere și optimism.

Timpul nu a rămas pe loc, a fost adolescent, student, s-a îndrăgostit, a suferit, te-a făcut să suferi, ai plâns, te-ai mâhnit, te-ai îndurerat.

Apoi a plecat.

Și știi că este firesc și că-i normal și ca s-a dus așa cum și tu ai închis ușa casei tale, însă abia acum pe tine te doare cum n-ai știut că și pe mama ta a durut-o.

Rolul acesta te-a împlinit deși tare te-a epuizat.

L-ai iubit chiar și atunci când te-a respins.

Ți-a dat totul fără să îți ofere nimic concret.

Mamă!

Dragă mamă, noi toți îți datorăm iubire necondiționată pentru că ne-ai dat ocazia să ne naștem.

Dragă femeie, ești sufletul acestei lumi.

Dragă fată, bucură-te, viața ta abia începe.

Dragă copilă, aici trăiești cea mai spectaculoasă experiență.

Să aveți viața ca o mamă: nemaipomenit de fericite chiar și atunci când sunteți epuizate.

De câte ori bate inima într-o zi?

Articol scris de Iulia Dumitrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *