Despre eSector 6 și eficiența din spatele platformei. Sau cum vocea cetățeanului este auzită.

Primăria sectorului în care locuiesc eu a dezvoltat o platformă online care vine în ajutorul cetățeanului de rând, care are menirea de a digitaliza sistemul, de a ușura munca tuturor și de a nu mai fi nevoiți să mergem pe la ghișee.

Însă eSector 6 este mai mult decât o simplă platformă de plătit taxe și impozite, pentru că se poate face și asta, înlocuind vechea platformă, însă nu foarte veche, ghișeu.ro. Pe noua platformă pot adăuga o sesizare din multe categorii de la groapă la mașină abandonată și de la comerț neautorizat la deșeuri, inclusiv o sesizare care nu se regăsește în lista preliminară. Se pot solicita locuri de parcare, fix așa, online, fără să mă ridic de pe canapea. Aflu informații despre reciclare, lucrări edilitare, pot participa la sondaje de opinie, informații despre adresele fizice ale instituțiilor publice de pe raza sectorului 6. Ce să mai, câte și mai câte de informații, toate într-un singur loc.

Am testat și eu platforma că de aceea și scriu astăzi despre ea aici. Am introdus în aplicație o sesizare legată de gropi. Nu de alta dar aleea din fața blocului în care locuiesc depășise de multă vreme stadiul de groapă, se îndrepta cu succes spre un mare crater. Nu mai vorbesc de întreaga stradă, nici de locul de parcare, însă dintre toate intrarea în bloc mă deranja cel mai tare pentru că ea este prima care mă întâmpină când ies din bloc și ultima atunci când intru în bloc și mă bucur că am toate picioarele întregi. Mă gândeam oare câte luni va dura să nu mai văd craterul acela sau dacă va lua cineva în seamă sesizarea mea. Anii din urmă, mulți deja care mi-au demonstrat că solicitările și sesizările oamenilor nu sunt de luat în seamă m-au făcut destul de sceptică în relație cu autoritățile.

Nu mică mi-a fost mirarea, chiar deloc mică atunci când după aproape două săptămâni de la sesizarea mea craterul a fost asfaltat. Doar craterul, nu și strada, nici parcarea. În aplicație scrie că cererea este în curs de soluționare așa că nu mă impacientez, deja o parte din problema mea și-a găsit soluția. Și la fel totul foarte ușor, nu chiar de pe canapea pentru că am atașat poze solicitării și n-am făcut asta de la etajul 10, însă platforma nu este greoaie și este foarte prietenoasă.

Voi aveți platforme create de autorități pe care le folosiți cu ușurință și cu încredere?

eSector 6 by Primaria Sectorului 6

Articol scris de Iulia Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *