Dacă tot ne iubim zic să și citim.

Aveam pentru astăzi pregătită o recomandare destul de greoaie, am tras tare tot weekend-ul ca să termin de citit, de scris și de comparat, însă m-a lovit târziu tare că azi e cu și despre iubire și am zis să o mai amân puțin.

Încă mai aveți timp să vă sărbătoriți, ziua abia a început și dacă sunteți dintre cei care dau din colț în colț după un cadou, deși nu-i musai de cadoreală dacă mă întrebați pe mine, eu zic că vă puteți scoate frumos cu o carte care să se potrivească momentului sau relației sau cine știe pur și simplu fără nicio legătură.

Las mai jos câteva cărți care cred eu că merg mână-n mână cu perioada aceasta de lună de îndrăgosteală, dar nu-i obligatoriu să mă credeți pe mine și orice alegere vă încântă eu zic că este perfectă.

Dă și un play înainte de lecturare.

Ce se întâmplă în iubire – Allain de Botton

Ce se intampla in iubire - Alain de Botton

Este o carte de ficțiune filosofică dacă este să dau crezare autorului. Cuprinde între paginile sale o poveste de iubire pe termen lung și arată cum trăiește o relație după ani de conviețuire împreună. O radiografie detaliată a căsătoriei cu plusuri și minusuri.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Ca să mai rămânem puțin în sfera aceasta a cunoașterii de sine, recomand limbajele lui Gary Chapman atât pentru adulți cât și pentru copii, doar vorbim de iubire în toate stările ei. Conform autorului oamenii se diferențiază printre altele și prin acest limbaj al afecțiunii și ar fi ideal să șe comunicăm celorlalți conform limbajului propriu. Unii sunt pupăcioși și au nevoie de acest gen de afecțiune, alții își doresc îmbrățisări mai multe, iar alții au nevoie să fie surprinși și să primească mai multe cadouri.

Orbi – Petronela Rotar

Deși pare a fi o poveste de dragoste, de fapt este o poveste cu multă durere și suferință și prezintă aspectele toxice ale unei relații bazate pe suferință. Orbi se află frecvent în recomandările mele și poate ați zice că nu se potrivește cu ziua de azi, eu zic că în istoria noastră bogată în comportamente deviante, această carte este exact ce trebuie.

Fată, femeie, alta – Bernadine Evaristo

Să zicem că dacă citiți această carte scara inteligenței voastre mai crește cu o treaptă. Oferă cultură generală, oferă informații despre condiția femeii, oferă o viziune asupra femeii moderne, prezintă frânturi din artă. O carte complexă cu povești foarte bine conturate.

Suflete pereche – Cecilia Ahern

Un roman romantic ce prezintă o iubire aparent imposibilă ce se întinde pe durata mai multor ani, însă până la urmă lucrurile se așează și ce părea imposibil devine posibil și chiar realizabil. Un roman ușor și relaxant.

Dacă lista aceasta vă dă cu virgulă și nu găsiți nimic suficient de romanțios, aveți oricând la dispoziție cărțile sau chiar filmele Fifthy shades of Grey ( o variantă a Escrocului de pe Tinder, dar acum nu băgați în seamă tot ce scriu eu pe aici) și cu asta am împăcat pe toată lumea. Sper!

50 Shades of Grey Official Cast – Sharon A Chia

Să fiți bine, să vă iubiți, să vă reamintiți de ce sunteți încă un cuplu sau o familie, să simțiți fluturi în stomac ca atunci prima oară când v-ați văzut și undeva în subconștient ați știut că el sau ea este ceea ce așteptați.

Love Love - Posts | Facebook

Articol scris de Iulia Dumitrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *