Nu vă uitați la televizor?

Așteptam la farmacie să găsească apa de mare pe care nu o găsea, moment numai bun să mă bucur din liniștea din farmacie. De când cu covidul ăsta cozile peste tot se formează afară indiferent de vreme și înăuntru oriunde (mai puțin magazine) este liber.

La casa de lângă un domn încerca să cumpere un medicament de care farmacista nu auzise. Mi-a venit în minte de câte ori s-a întâmplat să mă trimită ai mei la farmacie să cumpăr x medicament care se numea în anume fel, dar oricum nu real și farmacista făcea ochii mari de uimire că poate nu este la curent cu ce au mai scos producătorii și uite așa pierde clientelă și bani. Doar că de fiecare dată medicamentul acela se numea altfel, se scria altfel, se citea altfel, noroc cu câte o farmacistă care citea printre litere și își dădea seama despre ce este vorba în propoziție.

Așa și domnul de aseară insista cu denumirea aia, iar farmacista o căuta pe toate listele și nu găsea nicicum. Până la urmă domnul lămurește situația:

  • Este pentru o vecină, mi-a dat să îi cumpăr, a scris și ea cum a știut. Este ceva pentru răceală. Știți, îi face acum reclamă la televizor.

Farmacista fără strop de umanitate, vă spun sincer, i-a replicat scurt:

  • Eu nu mă uit la televizor, dar dacă ați ști cum se numește aș putea să îl caut.

Nu știu cum s-a finalizat că între timp s-a găsit apa de mare, orice apă de mare, nu ceva anume sau cu nume greu de pronunțat și am plecat.

Mă gândeam ce ți-e și cu televizorul ăsta care este din ce în ce mai mare, din ce în ce mai plat, din ce în ce mai subțire, din ce în ce, ați prins ideea, și tu să nu te uiți la reclame, mai ales de medicamente. Cum să ratezi cum să scazi colesterolul, bila, rinichiul, ficatul și orice se mai umflă după ce mănânci un porc întreg la o masă? Ori să nu știi exact câte tipuri de siropuri poți lua în caz de guturai. Nțțț, nu se face.

Ce pierzi atunci când te uiţi prea mult la televizor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.