Șocul din casa mea. Sau șocul din termometru mai bine zis.

Iarna trecută când erau gerurile alea mari, așa cam după sărbătorile de iarnă, aveam în termometru 18 grade, ba chiar în momentele cele mai fericite din zi, chiar 17, dar aceste momente erau rare. Eram blindată bine, flaușată și plușată toată și aproape că îmi lipisem pătura de mine în pauzele de la aerul condiționat care avea menirea să mai urce gradele în aerul inspirat.

Cam în același ton optimist am început și actualul sezon rece. Noroc până acum de temperaturile blânde și cu faptul că au fost doar câteva excepții în care am lipit pătura de mine, altfel a fost rezonabil.

Nu vă puteți imagina ce uimire a fost pe fața mea când am intrat duminică seara în casă și am văzut în termometru aproape 25 de grade. N-am mai văzut gradele acestea de astă vară când le scădeam de la 40 cu aerul condiționat. Pe răcire de data aceasta.

Acum stau în casă în tricou cu mânecă scurtă, nu mă grăbesc noaptea să îmi pun pătura peste cap și nu îmi mai clănțăne dinții. Adică normalitatea pentru care sunt recunoscătoare și pe care am ajuns să o ridic la rang de slăvire.

Nu aceeași părere am și despre apa caldă care când e când nu e. Nici acum nu am deconectat boilerul și nu folosim apa caldă de pe țeavă pentru că nu prezintă încredere. Îmi dau seama dacă este apă caldă dacă seara se aude pe undeva pe conductă apa care curge. Când este liniște pe țeavă este clar că nu este apă. Nu știu cum de toți vecinii știu exact când este sau nu apa caldă pentru că doar eu probam apa și o lăsam să curgă în speranța că se încălzește. Acum când la ei este liniște, la mine curge apa. Caldă. O soluție de compromis.

Și apa caldă intră tot la normalitate, dar încerc să mă adaptez la azi. Gata, nu va mai fi niciun text cu văicăreală că tremur de frig în casă pentru că gata, frigul fuse și se duse.

24.5 grade tronează pe termometrul meu, mărturie că lucrurile funcționează chiar dacă temperaturile sunt în scădere.

woman in grey jacket
Photo by Matt Hardy on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *