Sunt dependentă! Cum mă tratez?

Am cu filmele așa o relație că dacă aș putea să îmi lipesc ecranul de retină ar fi minunat. Mă bălăcesc în ele până la coate și doar mă gândesc fugitiv că ar trebui să mă opresc. Și mă opresc. Cu greu. Și cu regret că m-am despărțit de ceva ce îmi place.

Soluția mea a fost să mă țin departe de seriale. Pentru că nu pot privi ca omul un episod pe zi și gata. Mâine altul și tot așa. Nuuu. Eu când încep, păi încep. Tratez orice fac cu maximum de seriozitate, așa că și la seriale mă uit implicată total și dedicată complet.

Evident că am și eu task-uri pe timpul zilei și nu mă pot lipi de ecran așa cum mi-aș dori, dar nu-i nimic, pentru asta există noapte. Mă privez de somnul care și așa este puțin și de proastă calitate ca să mai văd încă un episod. Încă puțin. Încă ceva. Vai și cum s-a terminat episodul acesta, oare ce se întâmplă mai departe?

Exact! Scuze de dependent.

Așa că după ce supraviețuiesc cât urmăresc câte un serial cu toate sezoanele lui, declar război dependenței și renunț complet. Nu mă mai uit la nimic. Anunț și în casă că gata, am terminat, până aici a fost, nu se mai poate, dependența asta îmi ucide creativitatea. Nu mai scriu cum trebuie, nu mai citesc și tona de cărți nu scade doar dacă mai arunc câte un ochi ocazional, ci din contră crește. Dau chiar și o mică petrecere imaginară în cinstea reabilitării mele.

Toate până când clachez. Până când mă gâdilă pe retină și parcă m-aș uita la un serial. Până când încep să caut cam ce s-ar potrivi atunci. Până când cineva deschide gura și zice vaaai am văzut un serial, m-a prins complet. Atât!

Și industria asta exagerează, zău! Păi au făcut un prim sezon cu undeva pe la 10 episoade, au văzut că prinde, au făcut sezon doi cu 15 episoade, ca în sezonul trei să urce până la 20 și ceva de episoade și tot așa până la sezonul 6. Păi când văd eu 6 sezoane dacă nu fac maraton? Că dacă m-aș uita la câte un episod pe seară, asta în speranța că am și noroc de acel episod pe seară, termin un serial în 2 ani. Hai, fie, 6 luni.

Deci, cum mă tratez? Ăsta este normalul, de un episod pe zi? Sau și maratonul intră tot la normalitate și mă torturez eu degeaba?

man people woman apple
Photo by Stefan Coders on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *