Am citit: Primele Miss România povești (ne)romanțate – Dan Silviu Boerescu

Încă o nouă carte din seria secretele Bucureștilor și cred că aceasta va fi ultima pentru moment. Lista este lungă și mai conține încă multe titluri însă niciun titlu nu mă mai atrage ca primele citite.

Așa că am zis să aleg dintre toate titlurile care nu mă atrăgeau unul care ar fi putut să îmi satisfacă totuși dorința de informare cu povești mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg.

Mi-a plăcut la această carte că totuși prezintă o parte din istorie, așa am aflat că țara noastră trimite concurente la concursurile internaționale de frumusețe încă din anul 1928.

Am aflat că printre câștigătoare de Miss sunt și nume care astăzi sunt cunoscute în lumea publică precum Roberta Anastase, Daniela Nane sau Ioana Filimon.

Pe larg este prezentată și povestea Mariei Tănase, cum a participat și ea la un concurs de Miss și cum a fost respinsă pe motiv că avea picioarele prea groase la proba costumul de baie, însă a compensat prin talentul pe care l-a împărtășit publicului larg. Despre colaborarea cu securitatea acelor vremuri, despre cum a fost scoasă din circuitul artistic și repusă în drepturi atunci când a acceptat colaborarea. Despre viața amoroasă și tumultoasă pe care a trăit-o, la fel și despre sfârșitul timpuriu al vieții sale.

Spre finalul cărții se găsesc interviuri cu frumoasele epocii respective. Fetele care au câștigat concursul desfășurat în Capitală au fost intervievate pentru a fi cunoscute mai bine de publicul care le-a aclamat și care aproape s-a călcat în picioare pentru a vedea frumusețile țării.

Interesant este că la început, fetele care participau la aceste concursuri se prezentau nemachiate și fără artificii care să le pună frumusețea în valoare. Părul le era natural, iar frumusețea autentică nu era sculptată din machiaj. Pare a fi un aspect interesant pentru vremurile respective.

Acestea fiind spuse dragii mei, vă recomand să citiți aceste serii de docu-drame și mituri urbane, sunt convinsă că veți vedea istoria cu alți ochi, la fel cum sunt convinsă și că veți găși nenumărate titluri care să vă surâdă lecturii.

Aici am scris despre Secretele Bucureștilor.

Aici am scris despre Divele controversate ale Bucureștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *