Ce ar trebui să știți înainte de a merge la cinema cu copilul.

Am bifat o premieră și pentru mine și pentru copil: am mers la cinematograf să vedem un film cu audiență generală, dar destinat copiilor.

Toate bune și frumoase, m-am pregătit din timp pentru această primă experiență, nu din perspectiva mea, ci din a copilului. Este suficient de mare, are experiența teatrului și a teatrului de păpusi, a evenimentelor live, a desenelor pe televizorul de acasă, toate planetele se aliniaseră pentru o bună experiență la cinema.

Ne-am grăbit puțin ca să ajungem la timp, să fim în sală de la început, să vadă cum se sting luminile și cum se face întuneric, să vadă cum se aprinde ecranul acela imens care inițial este stins. Să nu prindem experiența începută. Așa funcționez eu, planific din timp și planific bine.

În capul meu lucrurile erau clare și simple că probabil neuronii mei mai și lenevesc acum pe căldurile astea, cum că dacă merg la un film destinat copiilor nu am reclame la început sau cel mult o să am un trailer cu ceva desene ce vor intra în cinema în perioada următoare. Ei bine, reclame nu au fost, trailer cu un viitor desen da, dar mai mult de atât am beneficiat și de un trailer pentru un film destinat adulților. Da, mie nu mi-a displăcut și m-ar fi convins să îl văd, dacă nu cumva eram cu un copil mic care făcuse ochii mari când a văzut pe ecran cum ieșeau viermi din fața unui personaj sau cum un alt personaj avea tentacule în partea de jos a feței.

De ce? De ce să pui imagini dintr-un film pentru adulți la începutul unui film pentru copii în condițiile în care copii nu au acces la acel film. Și în condițiile în care trailerul oricum arată cele mai incitate momente din film. În sală pot fi copii de la 3 ani în sus, oare chiar e așa puțin lucru să îi pui niște imagini care îl pot speria în ideea că acestea se șterg în momentul în care vizionează filmul la care a venit de fapt?

Dacă vă imaginați că este la mintea cocoșului și că eu ar fi trebuit să știu că la început se pun și trailerele filmelor pentru adulți, să știți că habar nu aveam. Este prima oară când merg să văd la cinema desene animate.

De data viitoare voi intra în sală cu cu cinci minute după ora programată.

Voi pune foarte des cugetări la articolele de pe blog, doar am 365 de cugetari care mă așteaptă să le dezvălui.

cugetarea zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *