Fie vară fie iarnă eu cu aerul în priză

După ce eram gata-gata până acum câteva zile să fac focul în mijlocul sufrageriei, de săptămâna aceasta nu s-a mai putut și am dat drumul la răcoare la priză. Măcar câteva ore pe seară.  Brusc aerul a devenit fierbinte și pielea mult prea caldă, apa prea și tot așa.

Aerul condiționat este unul dintre gadgeturile mele preferate. De fapt toate gadgeturile pe care le am în casă îmi sunt preferate, dar nu asta voiam să spun, ci faptul că și astă iarnă eram tot în același stadiu, cu aerul condiționat pornit, doar că pe cald de data aceea.

Stăteam eu așa și mă gândeam uitându-mă la factura de la lumină (pe asta am băgat-o de la mine, că în realitate eu nici nu știu cum arată facturile, nu intră în task-urile mele) că dacă și la iarnă va fi tot așa o veselie din aceasta cum este în ultimii patru ani în care căldură la priză plus întreținere, vara răcoare la priză, aștept inventatorul care să îmi stocheze niște frig de iarnă și să mi-l dea vara, dar nu la priză, așa mai pe gratis că eu așa sunt obișnuită.

Nu veniți să-mi spuneți că trebuie să plătesc pentru ce primesc și că întreținerea mi-o plătesc regulamentar și aproape că uitasem cum se simte căldura în apartament, iar igrasia mi-am rezolvat-o pe banii mei și uneori nici apă nu este, nici caldă nici rece. Și cu toate astea plătesc. Așa că visez și eu cu ochii deschiși și îmi imaginez cum ar fi să mă răcoresc vara cu frig de iarnă. Oare unde l-as depozita? În niște conserve cum era la un moment dat vândut aerul pur. Deschid conseva și poc s-au făcut flori de gheață pe geamuri de ne punem mănuși și căciulă în iulie.

Nu sunt fana extremelor, îmi plac toate anotimpurile, dar să fie rezonabile la temperaturi. Nici minus treizeci de grade, nici plus patruzeci si cinci.

Acestea fiind spuse, nu purcedeți toți spre munte că iar vă dau ăștia pe la tv că stați blocați pe DN în încercarea de a respira și altceva în afară de foc.

photo of man standing on desert
Photo by Vlada Karpovich on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *