Cum să îți schimbi datele personale în țara aceasta?

Foarte simplu: nu poți!

Nu sunt toate lucrurile atât de sumbre, unele chiar se întâmplă și încă repede, dar sunt atât de rare încât de fiecare dată sunt însoțite de woow-uri și uuu-uri. Contemplăm normalul cum ar veni.

Când s-a introdus treaba aceasta cu pilonul II de pensii, evidnet că am aderat și eu la el ca tot omul plătitor de taxe. Eram pe alt nume de familie, altă adresă, altă firmă la care săpam de zor în tranșee. Altă viață practic. M-am gândit rapid pe care dintre cele 2-3 firme existente atunci pe piața pensiilor private  să o aleg, am ales, am semnat, am bătut palma și și-a văzut fiecare de viața lui. Până când…

…eu client model, cu un program amplu de perfecționism în background, i-am înștiințat via email, formulare pe site, ba chiar call center de fiecare modificare survenită. Așa că acum zece ani când mi-am schimbat numele și adresa și implicit am populat buletinul cu date noi, i-am înștiințat pe toți. De la bancă, la firma angajatoare, până la firmă de asigurări.

Care dintre toți s-a mișcat mai repede? Parcă să zic banca, dar nu mai țin minte sigur.

Cum mintea noastră cântărește de 3 ori mai greu aspectele negative decât pe cele pozitive, pot să spun cine nu s-a mișcat repede.

Compania în care lucram la vremea respectivă. Nu mi-au schimbat numele până în ziua în care am demisionat. După ani de zile îmi adăugaseră și numele nou ca și când aș fi avut două nume de familie. A fost singura modificare vizibilă pe care au făcut-o.

Și firma de asigurări unde îmi zace pilonul II de pensii. Ei nu au reușit nici după zece ani să facă o modificare totală. Le-a luat mulți ani, adică nouă ca să îmi trimită înștiințările pe noua adresă. Și nu au reușit nici acum să îmi modifice numele de familie. Habar nu am ce nu ajunge al ei de nu pot modifica ceva atât de banal. Au primit copie de pe buletin, înștiințări scrise și telefonice, discutat cu consultantul, absolut tot ce a fost nevoie și tot ce au solicitat.

Și cu toate acestea nu se poate.

diverse cheerful colleagues talking about important documents
Photo by Alexander Suhorucov on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *