La mulți ani copile!

Dacă aș avea o super putere și aș putea să mă întorc în timp m-aș întoarce în copilăria mea. În zilele friguroase de iarnă când mă jucam afară cu frații și cu vecinii până se făcea noapte și mai vedeam pe unde merg doar pentru că lucea zăpada sub lumina becurilor de pe stradă.

Dacă aș avea o super putere și aș putea să mă întorc în timp aș alege ziua în care mă jucam cu sora mea în curte de-a gătitul când făceam sarmale din noroi în frunze de viță pe care ni le dădea tata și ne arăta cum să împăturim sarmalele.

M-aș întoarce în toate momentele fericite din copilărie să le retrăiesc  pe viu nu doar cu ochii minții și să mă încarc cu toată energia momentelor bune. Să mă însoțească pe parcursul vieții să îmi țină de cald când îmi este frig.

Nu am nevoie de de o super putere pentru a revedea momentele fericite din viața de adult. Ele sunt aici cu mine și le văd cu ochii minții ori de câte ori îmi este dor.

Copilăria nu este nicicum cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia. Este chiar cea mai grea. Nu înțelegem copiii, nu știm prin ce trec, nici ei nu înțeleg și ne este greu să le acceptăm trăirile și emoțiile. Clar nu are cum să le fie ușor, așa cum nici nouă nu ne-a fost pe vremea când ai noștri nu aveau nici măcar idee cum să facă să ne înțeleagă în loc de a se strădui să fim obedienți.

Copilului din interiorul meu îi doresc  o zi senină ca o dimineață de primăvară proaspăt înverzită. Să se simtă azi iubit și îmbrățișat așa cum nu a fost în atât de multe ocazii.

Copilului meu mic îi doresc să se simtă tot timpul în siguranță, iubit și să își amintească cu drag de copilăria proprie iar temerile și eșecurile să știe că îi întăresc caracterul.

Copiilor din jur le doresc să râdă când le este ușor, dar să râdă și când le este greu. Să fie convinși că va veni o zi în care le va fi mai ușor și greul va fi trecut în mare parte.

Copiilor mari care țin înăuntrul lor pui mici ce așteaptă să fie recunoscuți, văzuți și auziți să se reîndrăgostească de copiii din ei și să le ofere o înghețată, un zâmbet și o îmbrățișare pentru că merită și cu siguranță au nevoie.

Copilul meu azi va primi o îmbrățișare la prima oră, o înghețată bună, câte un pupic de la oamenii mei dragi și mult râs.

Ai voștri ce primesc astăzi?

happy children playing with pink feathers in street near building
Photo by Ben Mack on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *