Mica mare relaxare

Este foarte ciudat cum înainte de relaxare vedeam mai mulți oameni fără mască, iar după relaxare văd mai mult oamenii cu mască.

Nu îmi dau seama dacă eram axată pe ce să văd și ce să taxez în mentalul meu, însă chiar mă gândeam în ultima vreme cât mai durează până dăm masca jos pe stradă că prea erau așa mulți fără mască. Aici în zona mea erau mulți tare, inclusiv prin mijloacele de transport în comun.

 Acum după relaxare când putem merge pe stradă fără mască dacă nu este aglomerat îi văd mult pe cei care poartă mască. Unii sunt tineri, alții bătrâni, însă sunt mulți cei care și-au păstrat masca.

Evident că cei care nu purtau masca înainte acum forțează lucrurile și prin spațiile închise cum ar fi magazine sau mijloace de transport în comun. De fapt cei care nu poartă mască în magazine sunt mai puțin decât ceui din STB. Cred că următoarea regulă la interior care va pica va fi aceasta a transportului public.

Nu știu dacă va trece sau nu pandemia aceasta în anul în care ne aflăm sau dacă mai vine vreun val, vreo altă tulpină modificată, însă devenise aberant să se mențină o regulă care oricum era prea puțin respectată.

Eu am purtat mască afară înainte să intre regula în vigoare. Am făcut-o pentru că așa am simțit. Vara trecută în cartierul în care eu locuiesc oamenii stăteau ca boabele de strugure grămadă pe ciorchine, era și foarte aglomerat și se mai număra și un număr mare de bolnavi de Covid. Când am luat decizia de a purta masca și în exterior nu mă gândisem nicicum că o să ne întindem atât de mult cu boala aceasta și că tot ce sperasem că se va termina de la lună la lună va depăși anul. Este cumva ciudat să merg pe stradă pe lângă alți oameni și să văd fețe și de la ochi în jos. Vedeam și înainte după cum am scris mai sus, însă acum nu mai sunt răzleți sau răzvrătiți, aș putea spune că sunt normali. Că la normalitate tot visăm, cu toate că normalitatea este diferită pentru fiecare.

Asta cu masca a trecut, acum vrem mai mult, normal. Ce mai urmează?

person on a bridge near a lake
Photo by S Migaj on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.