Vine, vine vara/ Se ridică restricții în toată țara

Acum ceva vreme scriam că primăvara a venit cu restricții și ceea ce speram să fie doar o glumă nesărată s-a dovedit a fi realitatea cu care tot trăim de ceva vreme. Acum se pare că totuși ne relaxăm nici nu mai știu a câta oară și nici nu mai contează atâta vreme cât rămânem relaxați și incidența cazurilor nu mai crește.

Nu doar că nu ne mai dorim restricții și închideri, nu mai putem duce restricții și închideri. Nu mai vreau să stau cu ochii pe ceas la ce oră trebuie să fim în casă. Nu mai vreau să mă grăbesc să ajung la magazin că se închide și nu am apucat să iau apă. Nu mai vreau să trag de copil să se grăbească că ne prinde închiderea pe afară. Nu mai vreau!

Bineînțeles că nu ține nimeni cont de ce vreau sau mai ales de ce nu mai vreau eu, aici calculele sunt de alt fel.

Mi-am dorit ca oamenii să fie unitari în responsabilitatea lor pentru a putea încheia această pandemie în timpul cel mai scurt și nu în cel mai lung. Însă pe lângă bâlbele conducătorilor pe care îi avem la conducere, mai avem și nepăsarea oamenilor care nu ajută, ci din contră, face rău.

Pandemia nu s-a terminat doar pentru că s-au ridicat restricțiile din weekend. Și nici nu știu dacă este o idee chiar atât de bună. Mereu am avut impresia că ne-am relaxat de fiecare dată prea repede doar ca să avem de unde să ne închidem iar. Da cred că un program scurt la magazine nu a fost o decizie bună pentru că a dus la îmbulzeala oamenilor și că ar fi fost utilă și o restricționare a numărului de oameni în magazine. Ce rost are să închizi magazinul cât mai devreme când înăuntru oamenii se calcă pe bombeu la propriu? Unde este logica? Știu că mulți vor spune că nu era nevoie să fie înghesuială în 3 zile când ai la dispoziție o întreagă săptămână pentru cumpărături. Și asta este adevărat, doar că majoritatea vinerea are un program normal de muncă și nu redus. Prin urmare la magazin pentru cumpărături de weekend tot dupa orele 17-18 ajungeau oamenii. Numai zic și eu. Bine că a trecut. Vine căldura, vine vara. Trebuia să să aibă și oamenii ăștia care se strâng în parcarea din fașa blocului unde locuiesc eu un motiv legal de a rămâne afară până pe la 1 noaptea că doar pe ei nu i-a împiedicat nici măcar o stare de urgență, dar altceva.

Altfel spus pare că suntem pe punctul de a ieși din această pandemie sau poate este doar impresia mea unde primăvara aceasta unde am văzut copaci înfloriți și iarba crescută îmi dă un sentiment de reînoire.

Umblați cu atenție, știți că noi avem un cult pentru aglomerarea marketurilor înaintea oricăror sărbători.

black and white man person cigarette
Photo by Gratisography on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.