M-am gândit să las o listă scurtă cu ce cărți mi-ar place mie să primesc dacă ar fi să țopăie iepurașul pe la mine prin ogradă. Mă rog, asta în cazul în care nu le-aș fi citit. Dar cum am scris deja despre ele, clar le-am și citit, așa că cine vrea să mă cadorisească să mă caute că liste mai am :).
Inimă de cerneală – Cornelia Funke
Este cea mai recentă carte despre care am scris aici pe blog. Inimă de cerneală este fantasy, destul de stufoasă, are aproape 500 de pagini, însă se citește ușor și rapid. Mi-a plăcut că m-am prins greu în ce perioadă a timpului se desfășoară povestea. Dar m-am prins până la urmă, nu vă faceți griji, se pare ca încă funcționez. Un om care este extrem de pasionat de cărți, poate scoate din povești obiecte și personaje atunci când citește cu voce tare, așa cum și poate trimite în poveste lucruri și oameni din timpul prezent. Un schimb pe schimb cum ar veni.
Dune – Frank Herbet
Să mai rămânem puțin în zona SF-ului și să readucem în actualitate o carte de demult, Dune. Este una dintre SF-urile mele preferate, îmi place povestea, lumea inventată, denumirile găsite în carte. Îmi place cum sunt toate acolo construite și îmi mai place și cât de reușit este filmul acela din 86. Am scris câte ceva aici.
Acolo unde cântă racii – Delia Owens
Nu am cum să nu recomand cartea aceasta că doar vine vara în curând și racul va fi la putere. Încă nu am aflat unde cântă racii după ce am citit toate cele aproximativ 500 de pagini, însă am aflat că este o expesie de genul unde a înțărcat mutul iapa. Dacă știți răspunsul la aceasta, aflați și unde cântă racii. Diferența este că expresia cu racii sună foarte melodios. Am detaliat aici.
Fata din tren – Paula Hawkins
Să trecem puțin la thriller și recomad această carte care este ușor de citit, lasă cititorul să doarmă noaptea, nu îl bruschează emoțional. Este interesantă, are intrigă, mister, face cititorul să își dorească să descopere misterul. Mare parte din carte se petrece fie în tren fie în trecut în amintirile unei femei care este alcoolică și cu o credibilitate scăzută. Detalii aici.
Pacienta tăcută – Alex Michaelides
Rămânem în zona thriller-ului și las în listă și această carte care merge pe același principiul ca al precedentei: mister, intrigă, dorința de a fi puțin Sherlock Holmes și de a anticipa ce s-a întâmplat, cine este vinovatul. Tot o femeie este pionul central al cărții, doar că aici mare parte din acțiune se petrece în spital unde personajul principal se află într-o muțenie absolută. Aici despre această carte.
Să vă fie cu folos! Spor la citit! Și dacă prindeți iepurașul scuturați-l bine că cine știe ce pică din el.
