Aripioare lipicioase, pișcăcioase, delicioase

Mă gândesc de ceva vreme la aripioarele acestea. Nu le-am mai gătit de câțiva ani și nu știu să spun de ce. Azi le-a venit rândul. Încă sunt indecisă ce garnitură să le fac, parcă aș merge pe un orez.

Așa că dacă nu știți ce să mai gătiți, băgați niște aripioare la cuptor. În mare parte se fac singure la foc mititel, dându-le timp și ies de te lingi pe degete. Bine, este inevitabil să nu te lingi pe degete că sunt lipicioase. Miam miam.

Să purcedem zic. Am luat una bucată caserolă aripioare, le-am spălat, șters și le-am împins delicat într-un castron mai mare. Acolo în castron le-am adus vecini de socializare: un praf de sare, unul de piper, paprika, puțin chilli, curry și puțin oregano. Toate mai mult sau mai puțin după gustul fiecăruia. Am mai pus o lingură de ulei, o ceașcă bere (nu vă impacientați, la mine copilul nu servește, dar vă puteți lipsi de bere). Eu am mai adăugat un sos dulce acrișor și unul asiatic, așa cam cât m-a lăsat mâna, undeva cam la patru linguri, dar să știți că eu am turnat cu sticla. Se găsesc sosurile acestea peste tot, pe la toate supermarket-urile. Am masat bine, bine aripioarele, pe toate părțile, le-am invitat în vas iena, le-am acoperit să le fie cald și le-am dat la cuptor la foc mic cam 60 de minute. Când s-a împlinit timpul le-am luat capacul să se rumenească puțin, însă nu înainte de a le întoarce ca sa se lipișocească pe toate părțile.

Ce a ieșit…mmm…greu de descris în cuvinte. Aripioare rumenite, lipicioase, dulcege, picante, dar nu mult și foarte gustoase. Iar sosulețul care a ramas puțin pe fundul vasului este de lins de acolo, totul se consumă.

Dacă nu vă place mâncarea picantă, puteți pune miere în loc de sosuri dulci-picante-acrișoare și ies și mai lipicioase. Eu am încercat și varianta cu miere, însă pentru gustul meu prefer mai mult picant și mai puțin dulce.

Să aveți poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *