Măsuri europene spre civilizația românească.

Era inevitabil ca Primarul Bucureștiului, cel care este în funcție, să nu fie înjurat după primele două săptămâni. Păi a promis că face aia și aia și nu a făcut nimic. Faptul că nu putea pocni din degete ca să rezolve instant probleme pe care orașul le are de 40 de ani, nu mai conta pentru nimeni. Era inevitabil ca Primarul să nu fie înjurat și pentru că ne place să îi înjurăm pe toți cei pe care îi considerăm responsabili pentru nefericirea noastră.

Cumva, cum o fi reușit, dar după atâția ani de frig în casă, iarna aceasta cam de pe la jumătatea lunii ianurie, temperatura în casă nu prea a mai scăzut sub 23 de grade. Cred că au mai fost vreo două zile pe la 20 de grade, dar cam atât. Iar apa este în sfârșit fiartă, nu mai fac țurțuri în duș. Este prima oară în ultimii patru ani (și cred că nu greșesc când spun asta) în care iarna răcesc apa caldă.

Deja nu mai este o noutate, dar este pentru țara noastră în tot cazul. S-a implementat și la noi sistemul în care poți călători timp de o oră întreagă cu un singur bilet pe mai multe mijloace de transport în comun. Atenție! Doar cele de suprafață, ale STB-ului, metroul nu intră în discuție. Un astfel de bilet este valabil doar prin plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay.

Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul.(sursa facebook).

Adică în cazul meu ca să ajung de pe Valea Argeșului la Plaza și înapoi îmi ia aproximativ o oră cu tot cu oprirea aferentă și 4 bilete pentru că folosesc căte două bilete pe sens. Acum folosesc din start doar un bilet, atâta timp cât plătesc prin metoda agreată. Da, este un pas spre civilizație europeană. Nu, nu cred că este o măsură suficientă de încurajarea șoferilor să își lase mașinile acasă, dar este un început.

În aceeași tonalitate și Ministrul Mediului încearcă o încurajare extrem de timidă și care va muri înainte să scoată capul în lume, însă trecem pe răbojul cu fapte bune. S-a implementat deja vinerea verdea, aceea în care angajații din instituțiile publice sunt încurajați să dea un exemplu pozitiv și să circule cu mijloace alternative de transport în detrimentul mașinii personale și poluante. Așa am aflat că unii aleși fac până la seriviciu 15-30 de minute de mers pe jos și am rămas nelămurită dacă de regulă în acest interval circulă cu mașina. Au și ei dreptate, de ce să ajungi pe jos în 15 minute la locul de muncă dacă poți ajunge în 5 cu mașina sau în 45 dacă doar stau în coloană.

Una peste alta primăvara vine cu intenții bune, sper că și durabile și mai sper și că nu trâmbițează 2 evenimente și se opresc.

black and white man person cigarette
Photo by Gratisography on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *