Carte pentru copii: Norișorul roz/ Secretul norișorului roz

Cristina Donovici care a contribuit și la cartea Povești vindecătoare, a scris ceea ce pare a fi o serie de cărți cu un norișor roz și pufos.

Povestea norișorului roz este prima carte din seria scurtă. Este povestea unui nor care se naște diferit de ceilalți. Se simte neînțeles și singur și diferit. Deși încearcă să înțeleagă de ce este diferit, nu reușește să afle informațiile care să îl ajute. Nu doar culoarea nu este ca a celorlalți nori, nu are nici abilitățile lor și nici îndeletnicirile pe care le au frații și surorile sale.

Cu toate acestea primește o misiune specială de a ajuta copiii care visează urât. Seară de seară intră în camerele întunecate și liniștește copiii să doarmă lin și să viseze frumos fără coșmaruri.

A fi diferit și a nu face ce fac toți, a nu avea abilitățile majorității nu este o stigmă. Cu toate că toți vrem să fim integrați și acceptați așa cum suntem, mediul nu ne oferă ce avem nevoie. Însă, ne putem găsi menirea chiar și așa diferiți. Putem face chiar lucruri extraordinare pe care cei obișnuiți nu le pot realiza. Este un mesaj important pentru copiii noștri astfel încât să schimbăm puțin în bine societatea în care vor trăi pe cont propriu.

Secretul norișorului roz este a doua carte din serie și după cum aflu de la finalul cărții că vine și a treia cu siguranță, o aștept cu drag. Ca oricine și un norișor pufos și roz și drăgălaș are un secret. Îl păstrează pentru el și îi este rușine să îl expună celorlalți de teama de a nu fi judecat și de a nu se râde el. Micul norișor care își păstrează misiunea de a merge în camerele copiilor se teme la rândul său de întuneric.

Din carte aflăm că teama vine din necunoscut și din a nu ști și cu cât afli mai multe informații cu atât știi cum să gestionezi lucrurile. Mai aflăm și că uneori prietenii îți pot oferi ceea ce tu nu ai în acel moment: accesul la informație.

Cărțile sunt desenate foarte frumos, expresive, oferă un sentiment de cald și de blând. Emoțiile norișorului sunt ilustrate în imagini ceea ce deschide o poartă de discuții către acest aspect. A fi diferit, a avea temeri, emoții, intră în sfera normalului atâta timp cât pașii sunt ghidați corect.

Aș încadra cărțile în categoria 3 ani plus pentru ca mesajul să ajungă la cei mici, însă cu siguranță de la orice vârstă se vor bucura de imaginile expresive și prietenoase.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Abonează-te” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.