Am citit: Căsătorie din interes – Chris Manby

Este una dintre cărțile pe care eu le consider a fi din categoria celor care mă ajută să îmi limpezesc gândurile atunci când citesc prea multe cărți cu impact asupra mea sau când îmi solicit creierul citind două sau trei cărți concomitent. Nu mă judecați, cumva trebuie să îl și relaxez după ce îl suprasolicit, că nu-i obișnuit să fie bombardat cu multă informație.

Căsătorie din interes este o carte siropoasă, se citește rapid și ușor. Amuză și relaxează de aproape am avut impresia că sunt în vacanță. Păcat că s-a terminat cartea și cu ea și vacanța mea imaginară.

Are cam multă intrigă și răsturnări de situație pentru gustul meu, dar ar fi culmea să mă mai și plâng după ce că mă ajută să mă destind.

Acțiunea cărții se petrece într-un oraș micuț, exclusivist, pe pământ american. În acest micuț oraș trăiesc doar oameni care sunt înfiorător de bogați. De ce e înfiorător să fii bogat? Păi nu știu cum e să fii bogat și m-am gândit că sună mai bine înfiorător. Ținând  cont și de comportamentul personajelor din carte: bârfitoare, obscene, fără scrupule, da, cred că înfiorător este un termen potrivit.

Răutățile protagoniștilor sunt la ordinea filei, la fel și minciuna și aparența de tip instagranistă. Adică o lume superficială trăită superficial fără valori sănătoase.

Nu am prea multe de spus despre cartea aceasta decât că a pregătit terenul pentru a mă întoarce la cărțile grele care nu mă mai fac să mă simt în vacanță. Dar, ce ar fi viața numai o vacanță? Poate există riscul să mă transform într-o scorpie fără suflet. Nu îmi fac griji, nu cred că se poate mai mult de atât. Sau se poate!?

Citiți. Nu doare, ba este chiar plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *