Șoșoacă este reprezentantul perfect al românilor.

Mă tot uit siderată și chiar cu groază la câte elucubrații debitează unii alții care ne repezintă statul și implicit pe noi românii. Inițial am privit indiferentă, fiind convinsă, că este un accident politic ce se va stinge exact așa cum a apărut. Nu chiar din neant, dar din ne-dorința multora. Clar nu au cum să reziste mi-am zis și mi-am văzut de viața mea, din bula mea.

Acum în schimb nu mai sunt așa convinsă că partidul ăsta va dispărea în negura ceții și noi vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți.Partidul acesta a băgat la înaintare o doamnă extrem de gălăgioasă, certăreață, cu dorință de scandal pe care am avut impresia că lumea o ignoră la cât de iritantă este. Când colo eu îmi dau seama că oamenii o consideră deranjantă pentru politicieni, nicidecum pentru ei.

Bula mea nu este formată doar din oameni cu aceleași principii ca mine. Chiar și în familie am oameni în etatate care nu fac parte din pătura socială elitistă care să se fi scrântit la cap, fac parte dintre cei care se uită la Antena3 și la tot ce dibtează ăia pe acolo. Evident se uită și la Șoșoacă și trăiesc cu impresia că tot ce face o face pentru binele poporului și că îi demască pe îmbuibații ăia din scaune comode. Tot așa cunosc și părinții prietenilor care fac parte din aceeasi categorie, oricât ne-am strădui noi ăștia tineri să îi convingem de contrariul, cum știu ei, nu știe nimeni.

Șoșoacă are atât de mult succes la oamenii simpli și needucați sau la cei educați dar scrântiți la cap (de la o vârste ai șanse să o iei pe arătură oricât de educat ai fi, am văzut destul eastfel de situații), pentru că este exact ca mulți, foarte mulți dintre oamenii acestei țări. Ne place scandalul mai ceva decât ne plac covrigii calzi de la patiserie. Da, ăia calzi și fierți de ți se lipește coca pe cerul gurii, dar care reprezintă o alternativă ieftină la ceva de umplut mațul.

Ne place scandalul, ne place să ne certăm. Nimic nu se rezolvă fără amenințări, fără a țipa, fără a jigni. De câte ori nu am auzit eu mă duc și fac scandal că mi-a venit ce nu îmi convine mie pe factură, ohoo de atât de multe ori. Dar de ce nu mergi să întrebi ce se s-a întâmplat? Poate chiar nu ai dreptate. Sau dacă ai dreptate, poate este o eroare umană, se mai întâmplă și din astea. Important este să fie remediată și toată lumea să fie câștigată.

Sper foarte tare și îmi doresc ca cei care o simpatizează acum pe Șoșoacă să nu devină votanți AUR. Efectiv suntem într-un cerc vicios din care nu ieșim niciodată. Cum se pierd pe drum unii descentrați, cum fac loc altora care ne împroașcă cu aberații și nu îi întreabă nimeni dacă chiar le pot demonstra ori proba în vreun fel. Ajungem la fiecare tur de votare cu aceleași îndemnuri, să alegem răul cel mai mic din două rele mari.

Nu am concluzii, mă duc să mai explic a mia oară că scandalul și scandalagii nu sunt o soluție. Poate îmi iese.

woman in gray tank top
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *