Mami ai luat și dezinfectantul?

Asta aud frecvent de la al meu copil. Dacă am luat dezinfectant când ieșim din casă, sau dacă am luat și dezinfectantul când am mutat lucrurile din mașină. Dezinfectantul și masca au devenit subiecte de importanță până și pentru un copil de nici patru ani.

Recent am făcut ordine pe pantofarul care ne este suport pentru de toate de la căciuli, la chei, baterii, acte, bonuri, facturi și orice poate intra pe ușa casei noastre. Toate poposesc o vreme pe pantofar până când cineva se simte invadat de haos și le redistribuie pe unde nu se mai văd. La ordonarea aceasta au răsărit pe pantofar aliniate în sus pe lângă perete ca niște soldăței cutii cu măști și cu mănuși de unică folosință care au format un mic turn pe lângă perete.

Pe lângă toate pe care le suportă acest pantofar când este în plină glorie de populare, acum suportă și duce în spate și cutii cu măști și sticle cu dezinfectant. Obiecte la care nu m-aș fi gândit nicicum că vor deveni în viața noastră de o importanță majoră. Că eu dezinfectant am avut mereu în geantă însă era mai mult ca să mă curăț după ce mă țineam de bara din tramvai, bara aceea care se lipește de piele de cât de tranzitată și necurățată este. Însă genul acela de sticluță era schimbată foarte rar, se consuma greu. Acum în schimb, dezinfectantul se consumă cu o viteză uluitoare. Și dintr-o dată mi-am dat seama că în magazine a apărut nu doar o gamă variată de geluri ci și că și-au mărit și prețul. Detalii.

Mami ai luat și măști de schimb?

Revenind la aspectul zilei, acela în care un copil mic este preocupat de grija dezinfectării am tot stat și am rumegat cât de tare a fost afectat de această pandemie. Cred că destul de mult. Al meu copil nu a mai socializat cu alții, nu a mai mers la grădiniță, de la o vreme și-a văzut o mică parte dintre colegi și o educatoare on-line, și-a văzut verii foarte rar, iar vreme de trei luni nu a văzut pe nimeni, nici bunici, nici alți copii și foarte rar câte un vecin de la distanță. Cred că orice copil a fost afectat de situația aceasta, însă cumva un copil foarte sociabil și efervescent probabil a simțit mai acut lipsa aceasta de socializare. Nu aș putea spune că am mutat munții din loc pentru a face situația mai ușoară, pentru că nu pot fi înlocuitor de alți copii oricât de tare m-aș strădui. Sunt convinsă că viețile noastre își vor relua cursul obișnuit la un moment dat, însă care vor fi efectele pe termen lung ale acestei pandemii rămâne doar să trăim și să vedem.

mother putting a face mask on her son
Photo by August de Richelieu on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *