Aproape că mă dădeau perele afară din casă așa că am pus de o plăcintă.

Nu știu ce s-a întâmplat și cum de nu mi-am dat seama, dar mai aveau perele puțin și mă scoteau din casă. atât de multe erau. De mâncat nu se mâncau și nici nu prea știam ce să fac cu ele exact pentru că eu nu am gătit niciodată cu pere.

Așa că m-am gândit să le tratez ca pe mere și în loc de plăcintă cu mere am făcut o plăcintă cu pere.

Le-am curățat de coajă și le-am scos semințele. Am tapetat o tavă cu puțin zahăr brun peste care am tăiat felii subțiri de unt. Am așezat perele și le-am dat la cuptorul încins să se aburească bine. Am mai multe tipuri de compoziție cu care jonglez, de data aceasta am adaptat o rețetă de brioșe. Asta și pentru că eram nehotărâtă dacă să fac brioșe sau plăcintă.

Așa că am pus pe rând în bol și am mixat în ordinea strigată 3 ouă, un praf de sare, un zahăr vanilat, un praf de copt, 150 ml ulei, 150 ml lapte și 335 gr făină. Am pus totul peste pere și am dat la cuptor până s-a rumenit.

Perele au ieșit foarte bine gătite, fragede și dulci. Peste această plăcinto-pandișpano-brioșă simt nevoia să presar ceva scorțișoară sau o porție generoasă de înghețată. Momentan nu am niciuna din cele două, dar refac stocuri cât de curând.

Ceva dulce într-o zi mohorâtă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *