Ce poate fi mai liniștitor decât o bormașină în perete ziua în timpul de liniște mai ales acum când mulți lucrează de acasă sau sunt acasă pur și simplu?

Că bormașina este subiect de discuție pe internet de atâta vreme că nici măcar nu mai este o glumă și nu mai râde nimeni, este lucru știut. Că oamenii mai au și ei nevoie să facă una alta prin casă și asta este adevărat. Dar să te apuci de găuri ziua fix în timpul acela de liniște în care copiii mici dorm, bătrânii picotează, bolnavii își smulg părul din cap, iar cei care lucrează de acasă abia își aud gândurile dacă au noroc și s-a încheiat școala virtuală, tot cred că ține de bun simț. Ceva ce la poporul nostru de regulă este găurit odată cu gaura din perete. Și tot cu bormașina.

E o zi din aceea în care atunci când deschizi ochii dimineața constați că nu se aude niciun zgomot de la niciun vecin. E clar, a început bine. În sfârșit o zi în care într-un bloc cu zece etaje nimeni nu are nimic de făcut. Până și vecinii mei care umpluseră tot etajul cu mobilă au mai aerisit spațiul. Acum chiar e lejer, au mai ramas doar un pat și un dulăpior. Parfum față din vară când ridicam tricicleta deasupra capului ca să pot ajunge la lift.

Este ziua aceea pe care o începi bine, cu gânduri pașnice, nu mai urli la copil pe motiv că trebuie să acoperi zgomotul de fundal, nici parchetul nu mai tremură sub trepidațiile de zgomot. Ajungi până la prânz pe care reușești să îl servești în liniște. Până când de nicăieri, neanunțat, neștiut, nevăzut, se aude el. inconfundabilul zgomot de bormașină. Când ceasul arată ora 14. La bloc perioada de liniște de pe timpul zilei începe de la ora 14 și se încheie la ora 17. Adică toată ziua n-ai făcut nimic, ai văzut că s-a făcut 2 sau 3 și hop gaura în perete. O gaură scurtă durează rezonabil 10-15 minute, dar o gaură lungă durează și o oră.

Nu zice nimeni că în perioada aceasta de liniște e musai să stai momâi și să te uiți pe pereți, însă sunt convinsă că sunt atâtea lucruri ce pot fi făcute și dacă amâni gaura aia în perete. Treaba aia cu era urgent și doar acum se putea, eu nu o cred. La noi totul este urgent că doar noi toți operăm pe creier. De acasă.

Spor la liniște.

a man restoring the buliding
Photo by Aleksey on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *