Buticurile de cartier au mutat piața pe trotuar

Cam asta am observat eu de când s-au închise spațiile închise numite piețe și comercianții au fost nevoiți să găsească alte modalități de a-și vinde marfa. Nu știu dacă apelarea la buticari este o modalitate de a ajuta comercianții din piețe sau este o strategie a comercianților de buticuri. Cert este că de ceva vreme văd pe trotuarul din fața micilor magazine lăzi cu ceapă și cartofi, praz, verdeață și ce se mai găsea la piață, dar în cantități destul de mici. De ce pe trotuar deși vinde un magazin? Pai buticurile acestea sunt atât de mici că abia are loc clientul să treacă puțin de tocul ușii. Uneori chiar mă mir cum de supraviețuiesc când au de jur împrejur mega, shop&go, carrfeour expres. Și nu mai spun de magazinele mari în proximitatea cărora mulți locuiesc și pe care le preferă pentru aprovizionări ample în detrimentul magazinelor de cartier.

Numai la mine în cartier știu eu câteva care sunt amplasate pe la parterul de bloc și care funcționează de ani de zile. Cum, habar nu am.

Dar ar putea fi și aceasta o soluție pentru agricultori, să își vândă marfa micilor magazine, dacă marile magazine oricum nu se bat pe ce cultivă sau vând ei. Ideal ar fi să se și înțeleagă la preț și toată lumea să fie mulțumită, ceea ce ar fi cam greu de realizat.

Nu vreau să mă erijez în cea care caută veșnic nod în papură și nici nu știu dacă această variantă de a închide piețele reprezintă cea mai bună soluție spre eradicarea acestui virus, însă cât am mers eu în piață de când este pandemia aceasta, regulile erau respectate puțin spre deloc. Același lucru încă este valabil și la magazinul de pâine, dar nu mai detaliez că am făcut-o deja de prea multe ori și încep să mă repet.

abundance agriculture bananas batch
Photo by Pixabay on Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *