Tilda șoricela (păturica prieteniei) – Andreas H. Schmachtl

Dacă ar fi să descriu această carte într-un singur cuvânt, așa cum reiese și din titlu, acesta ar fi clar prietenie. Este o carte despre prietenie, despre prieteni, despre cum să nu te superi, să nu iei lucrurile personal și să treci peste mici inconveniente. Asta cred că este de fapt explicația care se pretează adulților pentru că cei mici oricum nu țin supărări la nesfârșit.

Tilda șoricela face parte dintr-o întreagă serie de cărți toate sub același nume. Noi o avem doar pe aceasta cu păturica prieteniei. Eu am achiziționat-o destul de devreme în vârsta copilului și la început nu a fost impresionat de ea. Am așteptat o vreme și am reluat-o când și când și încă o mai citim. Nu am cumpărat alte cărți cu Tilda pentru că nu am văzut interesul copilului ca la alte publicații, însă am mai ochit câteva titluri și le voi face prezentare după ce le testăm durabilitatea cuvintelor.

Tilda este o mică șoricioaică albă care împreună cu prietenii ei participă la un concurs de cusut. Fiecare separat. Asta nu îi împiedică pe fiecare în parte să încerce să afle ce lucrează celălalt pentru a-și valida propria iscusință. În final prietenii își dau seama că lucrul individual i-a adus tot împreună și că deși nimeni dintre ei nu a câștigat concursul de cusut, ei toți și-au întărit prietenia.

Este o carte care poate fi citită până pe la vârsta de 7 ani, începând cu cea de 3 ani. Se pretează foarte bine pe orice personalitate, însă poate fi un ajutor în cazul copiilor care sunt mai timizi sau au dificultăți în a se împrieteni cu alții.

Spor la cusut și la împrietenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *