Arta de a te exprima prin croșetă.

Era o vreme când eu eram tânără și cu probleme existențiale total diferite de cele de astăzi. Și în vremea aceea îmi permiteam luxul de a-mi schimba geanta zilnic, asortând-o la ținută. Luxul nu se referă la valoarea genților pe care le purtam, ci la faptul că aveam timp, energie și chef de a schimba zilnic conținutul genții și de a-l transfera în altă geantă. Și știm cu toții ce înseamnă conținutul genții unei fete. Este ceva indiscutabil, clar. Astăzi nu mai am această energie, deși genți am și îmi mai și doresc și tare îmi mai plac. Ar fi fost frumos să fi fost atâta diversitate ca astăzi și acum 10-15 ani și să fi jonglat cu modele atât de frumoase. Tot pe vremea aceea îmi schimbam și oja aproape zilnic. Ce altceva să fi făcut doar?

Am inserat printre cuvinte imaginile cu aceste genți care arată pur și simplu minunat. Sunt atât de colorate încât îndulcesc situația aceasta incertă în care ne aflăm. Invită la visare și la purtare. Am mai prezentat aici articole croșetate de prietena mea Alina care este foarte pricepută și de-a lungul timpului a dat formă multor materiale colorate care acum înveselesc existența multor oameni, inclusiv pe a mea.

fluturele visător

Și tot în paginile acestui blog i-am apreciat răbdarea pe care reușește să o aibă pentru a finaliza produsele. Treabă care nu este de fiecare dată atât de ușoară pe cât de frumos arată. Că numai cine n-a ținut un ac și o ață în mână nu știe că uneori trebuie să o iei de la 0 de mai multe ori până să ajungi la 10. Și da, să combini culorile încât să arate frumos și să dai forma potrivită, este o artă. Sau poate talentul se moștenește, cine știe. Dar, eu știu sigur că și mama Alinei lucrează goblenuri cu modele foarte frumoase. Dar, astăzi nu este vorba despre mama, ci despre fiica.

bufnița furioasă

Și nu-i de ici de colo să fii femeie, mamă, soție, angajată și să te ții și de un hobby care ocupă mai mult timp și energie în momente în care nu știi că le mai ai. Și nu-i ușor nici să tragi de tine să termini geanta, să pui fermoarul când ție îți pică ochii de somn, dar ai promis că i-o dai omului la timp pentru aniversarea pentru care a cumpărat-o. Pentru că la timp și termen și limită, un lux de care ții cont.

preferata mea: vis exotic

Eu cunosc fiecare geantă în parte. Pe multe dintre ele din stare incipientă și în mai multe etape până la finalizare. Știu și când capsa nu se închide și trebuie alta cumpărată. Și când fermoarul nu se lasă aranjat. Sau când mânerul nu se potrivește pentru că probabil artistul nu a dormit suficient, dar sshh, nu spunem nimic. Nu te poți pune cu piticul artistului.

drumeție colorată

Alina lucrează modele de inspirație proprie, dar și la comandă pe modelul sau viziunea fiecăruia. Prețurile pleacă de la 100 lei în funcție de model, complexitate, dimensiune, cantitatea de material folosită. Cromatica este foarte bine aleasă, iar culorile relaxează ochiul obosit. Și binedispune. Pe mine mă binedispune doar uitându-mă. Toate gențile sunt foarte rezistente și încăpătoare, știm doar cât de important este acest aspect.

Mai jos las alte câteva modele și inspirația mea alături de ele. Dacă nu vă inspiră suficient încât să vă cumpărați ceva frumos, poate vă inspiră cât să vă relaxați puțin la final de săptămână.

PS: Una dintre gențile din imagini are prețul de 50 de lei. Vă spun care doar dacă sunteți interesați lăsând un comentariu la articol. Altfel spus comenzile se dau pe pagina de FB a Alinei unde găsiți poze cu mult mai multe articole pentru că astăzi a fost doar despre genți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *