Erus și văile provocatoare

Am început din punctul meu de vedere cam devreme să citim Erus. Nu cred că este o carte pentru vârsta de trei ani. Am forțat puțin lucrurile, asta și pentru că este copilul flexibil din punct de vedere al lecturilor. Nu am mai citit până acum o poveste care să se întindă pe mai multe lecturări, pe mai multe zile. Am întrebat copilul frecvent despre ce citeam în cărți, să văd ce a înțeles. Le-am citit, le-am împrumutat puțin unui copil mai mare să se bucure de ele și le vom relua mai târziu.

Cred că această carte care este o serie ce-l are ca personaj principal pe Erus apropie copiii de legume și de fructe și îi ajută să conștientizeze niște lucruri pe care probabil le tratau superficial. Și pentru acest aspect, este necesar un discernământ și o cooperare ale copilului.

Erus este personajul creat de Alec Blenche în cele patru publicații apărute: Erus și Valea Răbdării, Erus și Valea Generozității, Erus și Valea Iubirii și erus și Valea Recunoștinței.

Toate sunt cărți educative, cu un text blând și ilustrații deosebite. La noi cred că totuși cel mai iubit personaj a fost mărul Alpi. Mic, roșu și spiritual.

Am aflat din paginile cărților că toate lucrurile făcute cu răbdare, cu generozitate, cu iubire și cu recunoștință, sunt lucruri durabile și lucruri care păstrează un echilibru în viața fiecăruia și în natură. Este o carte fără limită de vârstă, pentru că este atât pentru cei mici care acum învață lucrurile acestea, cât și pentru cei mari care au uitat cu desăvârșireceva ce este de altfel elementar.

Fiecare carte în parte reprezintă câte o călătorie. Fiecare călătorie are mai multe teste pe care Erus este nevoit să le treacă pentru a-și duce misiunea la capăt. În primă fază Erus este un copil normal, chiar deranjat de situația în care ajunge fără voia lui, mai ales că nu primește prea multe informații și nu înțelege ce se întâmplă. Însă pe măsură ce povestea avansează Erus se transformă ușor dintr-un copil normal înr-un erou. Un erou fără super-puteri, dar un erou cu răbdare, cu empatie, cu iubire și cu recunoștință. Și un astfel de erou reușește să treacă peste obstacolele apărute în drumul său.

Este o carte diferită față de tot ce am citit până acum. Este o carte în care se regăsesc informații despre legume, fructe și semințe și despre importanța lor în hrana de zi cu zi. Dacă vreți să împrieteniți copiii cu legumele sau cu fructele, această serie reprezintă un pas important pentru a se crea o relație între alimente și cei mici.

Spor la ronțăit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.